Magcoaching

MagCoaching

- Putar din mage? Blir den spetsig när du kör tuffa övningar som plankan och situps?

Du kan då ha en magmuskeldelning, diastas, som du med rätt träning kan komma tillrätta med och få en starkare mage samt undvika problem i övriga kroppen. Om kontakten med den inre maggördeln uteblir minskar kraft och styrka generellt i vardagen och vid annan träning. Risken ökar dessutom för problem med andra områden i kroppen, framför allt i ryggen.

Under graviditeten töjs magmusklerna ut i takt med att barnet växer. Det är helt naturligt. Ju mer magen växer inifrån desto mer påverkas magmusklerna. De djupa magmusklerna (transversus abdominis) töjs ut och blir efter förlossningen långa och slappa, som ett gammalt gummiband. Att starta med tunga övningar efter förlossningen ökar risken för separation av bindvävsbandet på magen. De stora ytliga musklerna tar över arbetet för de djupare musklerna vilket ger upphov till stora krafter på bindvävsbandet i magen. Det kan separera än mer, eller så behåller du din redan uppkomna separation.

För att få bukt med mammamagen gäller det att träna på rätt sätt: med lätta övningar som triggar de djupa magmusklerna och öka stegvis. Då stimuleras ihopdragningen och läkningen av magen och först då kan du få en plattare mage med bättre stöd. Katarina Woxnerud, grundare MammaMage

Under ett magcoachingpass får du hjälp med:

  • Kontroll av ev diastas (bredd, djup och längd) samt aktivitet av magmuskelkontakt
  • Hur du hittar och aktiverar den inre magmuskulaturen (transversus).

  • Genomgång av effektiva övningar som hjälper dig i din rehabträning av magen

  • Individuellt anpassat träningsprogram som du jobbar efter på hemmaplan

Vi bokar oftast även in ett återbesök där vi går igenom nya mer utmanande övningar för att ta nästa steg i läkningsprocessen. Det är viktigt att vara ihärdig med träningen, det är receptet för goda resultat! Investera därför tid i dig själv så får du både kännbara och synbara resultat med din magträning.

Priser

  • - 1 pass: 750kr

Passens längd är 50 minuter. Boka tid i vår Webshop.